UPDATE: Het Patro Eisden van Stijnen heeft zijn licentie dan toch binnen

UPDATE: Het Patro Eisden van Stijnen heeft zijn licentie dan toch binnen

13-04-2021 22:11 Laatste update: 17-05-2021 19:00
21

Patro Eisden, eerste nationale, zal woensdag geen licentie verkrijgen van de licentiecommissie. De club van Stijn Stijnen liet dat weten op de webstek. Patro Eisden wil nu wel naar het BAS trekken.

Eind vorig jaar nam Derrick Devonport, een Britse projectontwikkelaar, de club over van de Iraans-Nederlandse zakenman Salar Azimi. “Noodzakelijke betalingen voor de licentie zoals o.a. RSZ en bedrijfsvoorheffing zullen zeer snel betaald kunnen worden”, zegt Devonport.

"Patro Eisden heeft dit voorgelegd aan de licentiemanager en licentiecommissie", vervolgt de voorzitter van Patro Eisden. “Zij toonden begrip, maar reglementair kunnen zij daar geen rekening mee houden in hun beslissing. Patro Eisden zal dus haar licentie bekomen via de BAS-procedure.”

"De komende weken zal er constructief verder gewerkt worden om samen met de licentiemanager, zij aan zij, naar het BAS te gaan en niet tegenover elkaar. Als nieuwe eigenaar en voorzitter van de club wens ik te benadrukken dat de toekomst van de club gevrijwaard is. De investeringsfondsen werden eerder verwacht, maar de coronasituatie heeft daar anders over beslist."

Update: Maandag had Patro Eisden goed nieuws te melden. Het heeft haar licentie binnen. 'Maandagochtend kreeg Patro Eisden de officiële goedkeuring van het BAS voor haar licentie voor het seizoen 2021-2022 in Eerste Nationale', laten de Limburgers weten. 'Iedereen bij Patro werkt nu keihard om komend seizoen optimaal voor te bereiden', klinkt het nog strijdvaardig bij de ploeg van Stijnen Stijnen.