Muleka komt boven water bij Standard: Hij deed heel veel voor mij

Muleka komt boven water bij Standard: "Hij deed heel veel voor mij"

05-04-2021 12:15

Jackson Muleka heeft zich zondag laten opmerken bij Standard met een knap doelpunt. De Congolees was na de match vooral zijn spitsbroeder Balikwisha dankbaar. 

"Het is altijd moeilijk om te scoren, maar het doet deugd om de ploeg te helpen en zeker om mijn beste vorm terug te vinden", vertelt Muleka bij Het Nieuwsblad. "Ik voel me beter en ben gelukkig. Sinds ik heel jong ben werk ik eraan om aan de eerste paal op te duiken, en het is een gewoonte gebleven. Het belangrijkste is dat ik werk voor het team."

Muleka had zelfs meer goals kunnen maken. "Ik heb nog kansen gehad om te scoren, maar mijn doelpunt heeft hoop gegeven om de match te winnen. Ik had de 3-1 kunnen scoren, maar de buit is binnen. Ik probeer nog efficiënter te zijn, want ik ben een aanvaller. Als het 6-0 is, moet je gaan voor de 7-0. Ik heb kansen gemist en dat beklaag ik mij, maar ik heb de ploeg ook geholpen en dat is het belangrijkste."

De samenwerking met Balikwisha was alvast top. "We spelen goed samen, en vandaag deed hij heel veel voor mij. We hebben in de tweede helft alles gegeven en hebben samen twee keer gescoord. We zijn aanvallers, en we proberen onze verantwoordelijkheid te nemen."