Dimata (Anderlecht) bloeit weer open: 'Hij maakt andere spelers beter'

Dimata (Anderlecht) bloeit weer open: 'Hij maakt andere spelers beter'

Landry Dimata wordt door Anderlecht uitgeleend aan de Spaanse tweedeklasser Espanyol. Daar scoorde hij nog maar twee goals, maar toch zou de club uit Barcelona hem maar wat graag houden. 

Dimata heeft ondertussen een vaste basisplaats afgedwongen bij Espanyol. AS spreekt opvallend positief over hem. 'Zijn statistieken zijn voorlopig bescheiden. Maar hij maakt vooral de andere spelers beter', klinkt het in die krant. 'Door zijn bewegingen in de diepte is er meer ruimte voor de andere aanvallende spelers. Met Dimata erbij heeft Espanyol een formule gevonden om een completer team te zijn.'

Espanyol staat nu aan de leiding en maakt dus veel kans op promotie. Als het stijgt naar de Primera Division, wordt de aankoopoptie van Dimata automatisch gelicht. Anderlecht zou dan 2,2 miljoen euro binnenkrijgen voor Dimata. Niet slecht voor een overbodige speler, al moet daarbij wel worden toegevoegd dat paars-wit zelf liefst vijf miljoen euro heeft betaald voor hem. 

Algemeen directeur José Maria Duran is ook overtuigd van de aanvaller. "We weten dat hij een grote speler is. Een van de grootste beloften van het Belgische voetbal. En we gaan hier van de hoge verwachtingen een realiteit maken", klonk het al bij Duran in een eerder interview. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie