Van Ranst na voorstel Pro League: “Ik vind het moeilijk beloftes te maken”

Van Ranst na voorstel Pro League: “Ik vind het moeilijk beloftes te maken”

31-03-2021 14:28
11

De Pro League heeft een protocol klaarliggen om opnieuw supporters toe te laten in de stadions. Marc Van Ranst reageerde tegenover Het Laatste Nieuws op het idee.

Viroloog Marc Van Ranst heeft gereageerd op het voorstel van de Pro League. Hij breekt het voorstel alvast niet af. “Want op één maand tijd kan veel gebeuren. De cijfers gaan nog steeds omhoog. Zolang we geen piek hebben bereikt, is het moeilijk om over termijnen voor versoepelingen te spreken. Ik zal het in voetbaltermen zeggen.”

Van Ranst haalde een bekend voetbalcliché naar boven. “In de jaren ‘90 en 2000 hadden we een generatie Rode Duivels die steeds zei: ‘Mathematisch kan het nog.' Als Estland met 11 goals verschil zou winnen van Duitsland, konden ze zich nog plaatsen, zoiets. In die situatie zit de Pro League nu.”

De coronasituatie moet eerst onder controle worden gehouden in België. “Als je wekelijks nog 300 hospitalisaties erbij krijgt, vind ik het moeilijk om je beloftes te maken of vast te houden aan eerder vooropgestelde versoepelingen. Maar het ligt blijkbaar politiek moeilijk om die datums los te laten.”