Pro League legt hoop bij sneltesten: Wedstrijden met publiek in de Play-Offs

Pro League legt hoop bij sneltesten: "Wedstrijden met publiek in de Play-Offs"

Gepubliceerd: woensdag 31 maart 2021 om 11:40wo 31-03-2021 om 11:40

Nu de interlandbreak erop zit, verschuift alle aandacht weer naar de Jupiler Pro League. De naderende Play-Offs moeten de apotheose vormen van een bizar voetbalseizoen. Ondanks de huidige pieken in de coronacijfers mikt de Pro League op eindrondes mét toeschouwers in het stadion.

Als het van de Pro League afhing, speelden de Belgische clubs nu al voor een beperkt aantal fans. "De protocollen daarvoor liggen eigenlijk al klaar sinds februari", bevestigt woordvoerder Stijn Van Bever bij Het Nieuwsblad. Eén aspect staat centraal in de aanpak: de wijde verspreiding van sneltesten. "We hebben onder meer onderzocht of het een optie is om sneltesten uit te voeren bij de ingang van het stadion, we zijn dan ook blij dat de overheid daar nu werk van lijkt te maken."

"Eigenlijk lagen onze protocollen om opnieuw volk toe te laten in februari al klaar", herhaalt Van Bever. "We hadden gehoopt om die in maart al eens te kunnen testen, maar wat dat betreft is de derde golf waarmee we nu te maken hebben een flinke domper geweest." In eerste instantie mikt de Pro League op een bezettingsgraad van 35 procent in de Belgische stadions.

Mikken op Play-Offs
De Play-Offs zijn het duidelijke doel waar naartoe gewerkt wordt. "Je zou nog kunnen overwegen om een soort test te doen in april tijdens een wedstrijd in de reguliere competitie, maar voor ons is dat geen must. Er kan perfect bijgestuurd worden tijdens de wedstrijden met publiek in de Play-Offs aan de hand van permanente evaluatie", klinkt het overtuigd.

In het stadion valt het besmettingsgevaar zeker in te dijken, maar hoe zit dat tijdens de verplaatsing van en naar het stadion? "Doordat er geen bezoekers zouden toegelaten worden, vallen de verplaatsingen met de bus al weg", countert Van Bever. "Verder zouden we de fans ook willen aansporen om zich zo veel mogelijk met afzonderlijk vervoer, - zoals de fiets, de auto of te voet - te verplaatsen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Houdt het plan van de Pro League grote gezondheidsrisico's in volgens jou?

Ja, dit is onverantwoord
41%
Ja, maar dat mag hen niet tegenhouden
5%
Nee, maar toch nemen we beter het zekere voor het onzekere
16%
Nee, fans toestaan!
38%
(102 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws