Wit-Russen kwaad na ontbreken De Bruyne en Lukaku: Jongen van 2002 in hun plaats

Wit-Russen kwaad na ontbreken De Bruyne en Lukaku: "Jongen van 2002 in hun plaats"

31-03-2021 09:00 Laatste update: 09:09
15

Wit-Rusland kreeg haar bakje helemaal vol tegen de Rode Duivels: 8-0. Zelfs een veredeld 'B-elftal' bleek duidelijk een maatje of twee te groot voor de bezoekers. Voor aanvang van de partij wond bondscoach Mikhail Markhel zich nog op over "een gebrek aan respect" van Roberto Martinez ...

De Wit-Russische keuzeheer vond het blijkbaar niet kunnen dat zijn collega ervoor opteerde om een heleboel wisselspelers een kans te geven aan Den Dreef. De afwezigheid van sterren als Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku schoot in het verkeerde keelgat. "Totaal geen respect. In hun plaats staat er een jongen vooraan die geboren is in 2002", citeert Het Nieuwsblad Markhel, die doelde op de jonge Jérémy Doku.

Woede wordt schaamte
Als je dan toch nog een 8-0 om de oren krijgt, trek je na afloop van het duel best het boetekleed aan. "Van ons plan kwam helemaal niets", reageerde Markhel achteraf. "De bedoeling was om agressief te spelen in de verdediging, dat hun aanvallers geen bal zouden kunnen controleren dicht bij doel. En dan meteen te counteren. Maar noch het één, noch het ander werkte. We kunnen alleen maar onze verontschuldigingen aanbieden."

Van al te veel zelfreflectie was nu ook weer geen sprake bij de bondscoach, die opvallend hard uithaalde naar zijn eigen spelers. "Als je de kwaliteiten niet hebt, moet je toch zien dat je gemotiveerd op het veld staat. Maar dat was vandaag helemaal niet het geval. De kopjes gingen naar beneden en iedereen stopte met voetballen. Zo’n nachtmerrie hadden we ons nooit durven voorstellen", besluit Markhel.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie