'Manchester City zet alles op alles om Haaland binnen te halen'

'Manchester City zet alles op alles om Haaland binnen te halen'

31-03-2021 08:23
1

Engeland is in de ban van Erling Haaland. De Noorse spits van Dortmund moet de opvolger worden van Sergio Agüero bij Manchester City

Met dat nieuws pakken The Times, The Telegraph, Manchester Evening News en The Daily Mail uit. De komst van Haaland heeft de hoogste prioriteit in het Etihad Stadium: nu het vertrek van Agüero aan het einde van het seizoen definitief is, komt de transfer mogelijk in een stroomversnelling.

Mocht hij de stap maken, dan treedt Haaland in de voetsporen van zijn vader. Alf-Inge Haaland kwam tussen 2000 en 2003 tot 41 wedstrijden voor Manchester City. In het Dortmund-contract van Haaland staat een minimale afkoopsom van 75 miljoen euro, maar de clausule wordt pas in de zomer van 2022 actief.

Britse media voegen eraan toe dat áls Haaland niet haalbaar blijkt, City overweegt een bod uit te brengen op Harry Kane. De 27-jarige spits van Tottenham Hotspur zou verleid kunnen worden door het feit dat hij in Manchester wel jaarlijks om de prijzen speelt. Kane heeft bovendien een 'proven record' in de Premier League, in tegenstelling tot Haaland.