Vossen blikt tevreden terug op interlandcarrière: Het had ook minder kunnen zijn

Vossen blikt tevreden terug op interlandcarrière: "Het had ook minder kunnen zijn"

28-03-2021 23:29

Door het uitzonderlijke talent van jongens als Romelu Lukaku en Eden Hazard zat de interlandcarrière van Jelle Vossen er eigenlijk sneller op dan verwacht. Toch steekt dat niet bij de Limburgse sluipschutter. Integendeel, hij is best trots op zijn jaren bij de Rode Duivels.

Tussen 2009 en 2013 mocht Vossen het nationale shirt twaalf keer dragen. Sindsdien werd hij voorbijgestreefd door talentvollere concurrenten, maar daar kan hij mee leven. "Mensen hebben me vaak gezegd dat ik beter tien jaar vroeger geboren zou geweest zijn", vertelt Vossen bij Eleven Sports. "Dan had ik meer caps gehaald bij de nationale ploeg, maar dat is altijd koffiedik kijken.

"Ik denk dat ik twaalf caps behaald heb en daar twee doelpunten in gemaakt heb", kent de spits zijn eigen pappenheimers. "Dat zijn geen fenomenale cijfers, maar ik ben er wel trots op dat dat gelukt is. Daar had ik als kleine jongen enkel van kunnen dromen. Nee, ik ben daar zeker tevreden mee. Het had misschien meer kunnen zijn, maar het had ook minder kunnen zijn, dus ja ...", blijft Vossen nuchter.

Die twee treffers in de kwalificatiecampagne voor het EK 2012 neemt niemand hem nog af, al zal Vossen voornamelijk herinnerd blijven aan zijn vele doelpunten in de vaderlandse competitie. Daarin staat hij nu op 129 stuks.