Ronaldo en Portugal winnen niet van het Servië van Mitrovic (ex-Anderlecht)

27-03-2021 22:41
2

Portugal heeft zaterdag een comfortabele voorsprong uit handen gegeven tegen Servië in groep A van de WK-kwalificatie.

Portugal kwam uitstekend uit de startblokken in Belgrado, want al na tien minuten kopte Diogo Jota raak. De aanvaller van Liverpool leek de grote man te worden, want ook na 35 minuten werd hem geen strobreed in de weg gelegd en zette hij z'n hoofd tegen de bal: 0-2. Servië had in de eerste helft weinig te vertellen, maar kwam ijzersterk uit de startblokken. Aleksandar Mitrović zorgde binnen 26 seconden voor de aansluitingstreffer.

Daarmee was de spanning weer helemaal terug en na een uur spelen legde Servië - onder het toeziend oog van scheidsrechter Danny Makkelie - een schitterende counter op de mat. Filip Kostic was het eindstation: 2-2. Cristiano Ronaldo dacht in de slotseconden nog de winnende te maken, maar de arbitrage oordeelde - tot woede van de Juventus-ster - dat de bal niet over de lijn was. Daardoor bleef het 2-2, waardoor zowel Portugal als Servië tegen het eerste puntenverlies aanloopt.