Club Brugge bevestigt zelf beurskeuze: “Omwille van marktomstandigheden”

Club Brugge bevestigt zelf beurskeuze: “Omwille van marktomstandigheden”

25-03-2021 11:45 Laatste update: 14:11
68

Club Brugge gaat dan toch niet naar de beurs. Dat heeft De Tijd uit verschillende bronnen vernomen. Club zelf is voorlopig niet bereikbaar voor commentaar. 

Nochtans was Club Brugge zo goed als klaar met de voorbereiding van de beursgang. Het dossier was echter niet aantrekkelijk genoeg, meldt De Tijd. De aandeelhouders zouden op middellange termijn nog geen dividenden ontvangen, wat heel wat kandidaten heeft afgeschrikt. Bovendien heeft Club in het buitenland niet de uitstraling die het in België heeft.

Bart Verhaeghe en co wilden naar verluidt 30 tot 40 procent van de aandelen in Club verkopen. De totaalwaarde van Club werd geschat op zo'n 258 miljoen euro. Er had dus heel wat geld in het laatje kunnen komen, maar voorlopig wordt het plan op de lange baan geschoven. Het is niet duidelijk of het om uitstel of afstel gaat. Club communiceerde er zelf ook nog niet over. 

Update: Journalist Michael Van Droogenbroeck van VRT Nieuws laat weten dat Club Brugge heeft bevestigd dat het de beursgang zal uitstellen. De reden: “Omwille van marktomstandigheden.”