Lokonga over selectie: “Aanvoerdersband Anderlecht speelt helemaal geen rol

Lokonga over selectie: “Aanvoerdersband Anderlecht speelt helemaal geen rol"

23-03-2021 09:44
32

Sambi Lokonga werd voor het eerst opgeroepen door bondscoach Roberto Martinez voor de Rode Duivels. Na het uitvallen van Axel Witsel wordt er gekeken naar een opvolger voor het EK. Lokonga is één van de kanshebbers.

Zeker na de selectie van Martinez. “In de moderne wereld is er overal concurrentie, maar ik lees weinig kranten. Ik sprak wel met mijn maatje Orel Mangala (intussen geblesseerd afgehaakt, red.) over onze kansen. Toen Axel Witsel geblesseerd uitviel, was dat ongelukkig voor hem, maar sindsdien zat deze selectie wel in een hoekje van mijn hoofd. Met mijn profiel kan ik de positie van Witsel invullen. Ik kan centraal op het middenveld op twee posities worden uitgespeeld.”

Lokonga denkt nog niet aan een mogelijke transfer komende zomer. “Ik heb geen zin om over een transfer te praten. Vincent Kompany zei het mij ook: Geniet.Het is je eerste selectie en niet iedereen krijgt die kans. Dat ik aanvoerder ben van Anderlecht, speelt trouwens geen rol in deze selectie. Je wordt beoordeeld op je prestaties. Toen ik hier aankwam bij de Duivels feliciteerden velen me en zeiden ze dat ik het verdiende om erbij te zijn”, citeert Het Nieuwsblad.