Onzekerheid over Sambi Lokonga: “Hij blijft heel onregelmatig bij Anderlecht”

Onzekerheid over Sambi Lokonga: “Hij blijft heel onregelmatig bij Anderlecht”

18-03-2021 09:12
47

Albert Sambi Lokonga is pas 21 jaar, maar staat wekelijks in de basis onder Vincent Kompany bij RSC Anderlecht. Volgens velen is Lokonga het volgende goudhaantje van paars-wit. Franky Van Der Elst is nog niet overtuigd.

“Albert Sambi Lokonga moet eerst nog meer de patron worden bij Anderlecht en echt een dragende speler worden. Je hebt altijd het gevoel dat hij een type als Josh Cullen naast zich nodig heeft om goed te kunnen zijn. Ik weet dat het eigen is aan jonge spelers, maar daarnaast blijft hij heel onregelmatig”, zegt Van Der Elst aan Het Nieuwsblad.

“Hij heeft dit seizoen al goeie matchen gehad, maar als je hem dan twee weken later bezig ziet, merk je toch dat hij het moeilijk heeft om dat niveau vast te houden. Hij moet leren om élke match in te gaan met de ingesteldheid: ik moet vandaag scherp zijn. Nu geeft hij altijd het gevoel dat het wel zal loslopen, maar zo werkt het niet.”

“Je moet dat zelf afdwingen. Ik heb niet echt het gevoel dat hij dit seizoen een geweldige sprong aan het maken is. Waarin hij wel is verbeterd, is zijn defensieve werk. Als er tegenwoordig een bal van de flank komt, zie je dat hij goed rond zich kijkt. Vroeger durfde het nog wel eens te gebeuren dat er plots iemand opdook naast hem of in zijn rug”, aldus Van Der Elst.