Club Brugge dankt invaller De Ketelaere voor wervelende tweede helft in Gent

Club Brugge dankt invaller De Ketelaere voor wervelende tweede helft in Gent

15-03-2021 22:35
64

Club Brugge heeft de puntjes op de 'i' gezet in de Slag om Vlaanderen. Uitdager KAA Gent, dat in Brugge nog verrassend de drie punten meenam, ging in de eigen Ghelamco Arena zwaar onderuit: 0-4. Charles De Ketelaere zag vanop de bank, viel in bij de rust en overwon op het terrein.

Gent had in de heenronde met 0-1 gewonnen bij Club, zowat het enige hoogtepunt in een kleurloos seizoen. Hein Vanhaezebrouck wilde die stunt dolgraag over doen en zag zijn troepen ook een overtuigende eerste helft afwerken. De Buffalo's zetten hoog druk, veroverden de bal ook regelmatig en voetbalden haast voortdurend op de helft van de rivaal uit Brugge.

Enige pijnpunt: echte open kansen uitspelen zat er weinig in. De grootste viel halverwege het eerste bedrijf letterlijk uit de lucht. Roman Yaremchuk mocht van dichtbij aanleggen met een volley, maar ramde de bal over de kooi van Simon Mignolet. En Club Brugge? Dat geraakte eigenlijk nauwelijks aan de bal en speelde onherkenbaar anoniem.

Kantelen dankzij De Ketelaere
Ook Philippe Clement werd blijkbaar niet warm van het Brugse voetbal voor de pauze. Met Stefano Denswil, Mats Rits en Charles De Ketelaere stuurde de oefenmeester liefst drie verse krachten de wei in bij de start van de tweede helft. Hoewel de openingsminuten niet meteen beterschap deden verhopen, zou De Ketelaere het duel helemaal naar zijn hand zetten.

Eerst zette het goudhaantje Bas Dost op weg naar doel met een knappe dieptepass. De Nederlandse sluipschutter zag Sinan Bolat in niemandsland staan en lobde fraai raak. Gent was van slag, al drukte Blauw-Zwart niet meteen door. Rond het uur viel de confrontatie echter in een definitieve plooi. Opnieuw was De Ketelaere de boeman, ditmaal door zelf in de korte hoek te schieten na een typische aanval over Noa Lang en Hans Vanaken. Meteen daarna kopte Dost raak op voorzet: 0-3.

Nog een extra blij gezicht
De veer was gebroken bij de Buffalo's, die wel nog wat te sakkeren hadden toen Vanaken geen tweede gele kaart kreeg na een laattijdige ingreep. Tien minuten voor affluiten werd het ook voor Daniel Perez een avond om nooit te vergeten. De beloftevolle spits maakte zijn allereerste in de Jupiler Pro League door volledig ongedekt raak te koppen.

De overduidelijke 0-4-zege brengt Club Brugge weer een stapje dichter bij de titel. De voorsprong op eerste achtervolger Royal Antwerp FC bedraagt nu negentien riante punten ... Gent daarentegen kan de top-vier nu helemaal vergeten. Vanhaezebrouck en co zullen zelfs hard moeten knokken om Play-Off 2 te halen, want ze staan slechts elfde.