Chatelle kijkt uit naar Anderlecht - Genk: Instabiel en onvoorspelbaar

Chatelle kijkt uit naar Anderlecht - Genk: "Instabiel en onvoorspelbaar"

14-03-2021 16:15 Laatste update: 16:28
2

Anderlecht en KRC Genk strijden binnen een paar uur voor een finaleticket in de Croky Cup. Thomas Chatelle heeft voor beide clubs gespeeld en ziet dat de Croky Cup een gouden kans is. 

Anderlecht moet nog hard knokken voor Play-Off 1, maar de Croky Cup is een kortere weg naar Europa. "Het is een gouden opportuniteit voor Anderlecht, ze hebben nog maar twee matchen nodig om Europa League te spelen. Dat geldt natuurlijk ook voor KRC Genk, dat nu maar derde is in de competitie. Ze zouden dus gek moeten zijn om niet vol voor de beker te gaan", vertelt hij aan Sudpresse.

Het niveau van Anderlecht is nu bijna onmogelijk in te schatten. "Het is heel moeilijk om die club te analyseren. Het is een onvoorspelbare en instabiele ploeg. De vele wissels van Vincent Kompany verhogen nog de instabiliteit. Daardoor krijg je een ploeg die grote prestaties afwisselt met non-wedstrijden."

KRC Genk is stabieler, maar kent ook problemen. "Toen Van den Brom de fakkel overnam van Thorup liep het daar goed. Met Van den Brom liep het dan minder, hij stond op één nederlaag van zijn ontslag. Gelukkig voor hem hebben ze een felbevochten zege geboekt tegen Charleroi en is de machine terug kunnen starten."