Zidane: “Eden Hazard is fysiek en mentaal 100% in orde”

Zidane: “Eden Hazard is fysiek en mentaal 100% in orde”

12-03-2021 15:15 Laatste update: 15:08
2

Zinedine Zidane en Real Madrid kunnen in hun jacht op de titel terug beroep doen op Eden Hazard. Onze landgenoot is weer fit na zijn dijblessure. “Hij heeft zijn blessures en pijntjes overwonnen”, zei Zidane op de persconferentie.  

Hazard liep begin februari een spierblessure op in zijn linkerdijbeen. Sindsdien kwam de Rode Duivel niet meer in actie. Maar komende zaterdag zou hij zijn comeback kunnen maken tegen Elche. "Eden is fysiek en mentaal weer honderd procent in orde", zei coach Zinédine Zidane vrijdag op een persmoment. "Hij heeft zijn blessures en pijntjes overwonnen. Ik heb er een goed oog in en hoop dat hij kan spelen. Ons idee is dat hij minuten zal krijgen." Hazard is net zoals boegbeeld Sergio Ramos terug aanwezig in de wedstrijdslectie voor het komende duel tegen Elche. 

Hazard heeft al het nodige blessureleed gehad sinds zijn overstap naar Real Madrid. "Het klopt dat hij blessures heeft gehad. Voor hij naar Real kwam was hij nooit zwaar geblesseerd, maar hier heeft hij geregeld kwaaltjes." Zidane heeft wel nog steeds vertrouwen in de Rode Duivel. "Maar Eden blijft een topper en als hij zich goed voelt, zal hij een indrukwekkend rendement halen. Als een speler niet honderd procent is, wordt het moeilijk. Maar hij gaat bij ons nog heel veel goeds doen."