Met Lang, De Ketelaere en Kossounou hebben ze jonge talenten om te vermarkten

"Met Lang, De Ketelaere en Kossounou hebben ze jonge talenten om te vermarkten"

10-03-2021 17:18
7

Club Brugge staat steevast aan de leiding in de Jupiler Pro League. Dat is het enige doel dat nog over blijft na een tumultueze week met twee uitschakelingen. Je kan vanalles zeggen maar Club Brugge blijft sportief als extrasportief de alleenheerser in België op dit moment. Peter t'Kint, redacteur bij Sport/Voetbalmagazine, gaf zijn kijk op de beursgang van Club Brugge.

Bart Verhaeghe en Club Brugge trekken binnenkort de beurs op. Enkele aandelen zullen publiekelijk te koop komen om zo meer geld binnen te halen.

Volgens t'Kint van Sport/ Voetbalmagazine is Club een interessante belegging. "De beursgang komt er op een sportieve hausse: oké, corona sloeg Club Europees knock-out en het virus, in combinatie met het geknoei van de Pro League, zette Club in de beker een hak, maar in de competitie is blauw-zwart ongenaakbaar. De Champions League met zijn 30 tot 40 miljoen inkomsten, wenkt. En met Noa Lang, Charles De Ketelaere en Odilon Kossounou staan weer jonge talenten te drummen om te vermarkten. Met zulke vooruitzichten is Club, ondanks het mes dat corona dit boekjaar in de cijfers zet, een interessante belegging. Zeker als over twee à drie jaar in een nieuw stadion veel hogere omzetcijfers zullen worden gehaald", liet t'Kint weten in Sport/Voetbalmagazine

Verhaeghe is al jaren op zoek naar hoe hij vooruitgang kan boeken met Club Brugge en met het naar de beurs trekken zal er misschien wel wat mogelijk worden. "In plaats van grote Amerikaanse platformen rijker te maken door via hen mediacontent te verspreiden, wil Club Brugge dat doen via de eigen kanalen. Dat is de gamechanger van deze beursgang: internationaal meer credibiliteit. De durf van Verhaeghe, die na tien jaar in eigen land de rest overvleugelt. Het zal straks van pas komen als er straks geld geleend moet worden voor de bouw van het stadion. Het kan ook van pas komen als the next future talent moet worden binnengehaald", aldus t'Kint.