Tissoudali moest keuze maken: “Ze deden een beter voorstel dan KAA Gent”

Tissoudali moest keuze maken: “Ze deden een beter voorstel dan KAA Gent”

10-03-2021 08:13
6

Tarik Tissoudali maakte de overstap van Beerschot naar KAA Gent. De Marokkaan had meerdere opties en kon ook bij de Antwerpse club blijven. Uiteindelijk koos Tissoudali toch voor een transfer naar Gent.

Tegenover Sport/Voetbalmagazine laat hij zich uit over zijn keuze. De beslissing was moeilijk. “Eerlijk gezegd wel. Gent kwam een beetje laat, net voor ik de knoop doorhakte. Ik had tegen mijn zaakwaarnemer gezegd dat ik graag in België wilde blijven bij een aanbod van een club uit de top vijf. En daar reken ik Gent bij.”

“Toen zij kwamen, hadden we net een club uit Saoedi-Arabië afgezegd”, gaat Tissoudali verder. “Die bleven ons bestoken met nieuwe voorstellen. Toen we hier voor de deur van het stadion stonden, moest ik even op mijn zaakwaarnemer wachten. Plots kwam hij met het bericht dat hij ook Beerschot nog had gesproken. Ik dacht eerst nog dat ze de transfer zouden afketsen, maar het bleek een nog beter voorstel dan dat van Gent.”

“Ook teamgenoten probeerden me te overhalen, op emotioneel vlak. 'Hier ga je toch altijd spelen', 'iedereen houdt van je', 'je mag doen wat je wil'. Dat soort dingen. Maar ik vond de move van de club te laat komen. Ze hadden daarvoor al eens serieus met me kunnen praten. Voor mij was een nieuwe omgeving, een andere uitdaging met een nieuwe trainer beter.”

Tissoudali wil ook voor de nationale ploeg van Marokko spelen. “Met kwalitatief sterkere spelers om me heen ga ik individueel iets beter worden. En vooral dat nationale team van Marokko, dat blijft een droom. Het is gewoon gemakkelijker om opgeroepen te worden voor Marokko bij Gent dan bij Beerschot.”