KV Mechelen-coach Vrancken voor match tegen Anderlecht: “De druk ligt bij hen”

KV Mechelen-coach Vrancken voor match tegen Anderlecht: “De druk ligt bij hen”

Gepubliceerd: vrijdag 5 maart 2021 om 17:12vr 05-03-2021 om 17:12

KV Mechelen slikte een teleurstelling door roemloos ten onder te gaan in de kwartfinale van de Croky Cup tegen KRC Genk (4-1). Zondag wacht RSC Anderlecht en coach Wouter Vrancken blikt tegenover Het Nieuwsblad vooruit.

Vrancken is ongerust dat zo’n wanprestatie in een beslissende fase van de competitie valt. “Voor een stuk wel. Ik vind het heel jammer wat er is gebeurd. Anderzijds heb ik er ook wel vertrouwen in dat we onze rug gaan rechten op mentaal vlak. Niet zo heel lang geleden verloren we met 0-4 van Standard, na een vergelijkbare wedstrijd. Meteen daarna hebben we onze rug gerecht op basis van een goeie mentaliteit en veel intensiteit. Ik verwacht van mijn speler dat ze dat zondag opnieuw doen.”

“De druk ligt bij hen”, vervolgt Vrancken. “Zij moeten absoluut PO1 halen, lijkt me. Wij mogen, gezien ons parcours, al tevreden zijn dat we nog belangrijke matchen kunnen spelen in de strijd om PO2. Alles wat we kunnen pakken, moeten we ook proberen pakken. Let wel: op alle vlakken zou het goed zijn als we die playoffs halen. Ook naar de voorbereiding voor volgend seizoen toe. Als we midden april al moeten stoppen met shotten, dan is dat slecht nieuws voor onze voorbereiding van volgend seizoen.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Vrancken hier gelijk?

Ja
77%
Nee
23%
(74 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws