Van den Brom: “We zijn drie wedstrijden verwijderd van een Europees ticket”

Van den Brom: “We zijn drie wedstrijden verwijderd van een Europees ticket”

Gepubliceerd: donderdag 4 maart 2021 om 17:29do 04-03-2021 om 17:29

Na de overwinning tegen Charleroi van afgelopen weekend heeft KRC Genk- coach John Van den Brom weer wat meet ademruimte gekregen. Zeker als je weet dat er vorige week nog een crisisoverleg op de club was om zijn positie te bespreken. Van den Brom en Genk gaan nu via de beker op zoek naar een Europees ticket.  

"We zijn drie wedstrijden verwijderd van een Europees ticket", dat zegt de coach in La Dernière Heure. De eerste horde die de Limburgers zullen trachten te nemen is KV Mechelen. Donderdag kijken beide ploegen elkaar in de ogen in de kwartfinale van de Crocky Cup. Door de overwinning van afgelopen weekend tegen Charleroi hebben ze bij Genk de kwartfinale met meer sereniteit kunnen benaderen. "De overwinning op zich was goed, maar de manier waarop ook", blikte de coach nog eens terug op die wedstrijd.

"We hebben een ploeg gezien", benadrukt van den Brom. "Ik heb energie gezien en we hebben vrij goed gespeeld. We zagen dat de spelers opgelucht waren. Die prestatie heeft de kalmte in de groep teruggebracht en we willen die ingesteldheid nu behouden."

Hoe dan ook zou de kwalificatie voor de halve finales van de bekercompetitie Genk een stap dichter bij Europa brengen. Een stap die ook de positie van Van den Brom aan het hoofd van de Limburgers zou verstevigen. De wedstrijd van donderdag kan u live volgen met tekstupdates op onze website.  

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws