Thorstvedt leeft weer op bij KRC Genk: Nooit de beste van de ploeg

Thorstvedt leeft weer op bij KRC Genk: "Nooit de beste van de ploeg"

Gepubliceerd: donderdag 4 maart 2021 om 13:30do 04-03-2021 om 13:30

Laatste update: donderdag 4 maart 2021 om 13:32do 04-03-2021 om 13:32

Kristian Thorstvedt maakte vrijdag zijn eerste goal voor KRC Genk. Hij zorgde zo voor een zege tegen Sporting Charleroi. Zijn vader, ex-voetballer Erik Thorstvedt, is bijzonder blij voor zijn zoon. 

"Ik heb dagelijks contact met mijn zoon", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. "Voor Kristian is dit de eerste keer dat hij in het buitenland speelt. Hij was heel close met Mats Möller Daehli, maar die is intussen vertrokken. Mentaal is het niet makkelijk geweest."

Thorstvedt toont wel altijd vechtlust op het veld, soms tot op het randje. "Zijn moeder wordt er gek van", lacht vader Thorstvedt. "Zij vindt dat hij zich moet gedragen op een veld. Ik deel die mening, maar er is niets mis met een beetje agressiviteit en opkomen voor je ploeg. Als hij die drive en die vinnigheid niet meer heeft, verliest hij een deel van zijn kwaliteiten."

"Zolang Kristian geen domme dingen doet en niet over de limiet gaat, is het goed", besluit zijn vader. "Als zal hij geen enkel seizoen volmaken zonder schorsing, dat weet ik nu al. Die vechtersmentaliteit heeft hij van kleins af meegekregen. Kristian was nooit de beste van zijn ploeg, hij was nooit een superster. Hij heeft niets gekregen, alles zelf afgedwongen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Thorstvedt een goeie transfer?

Ja
96%
Nee
4%
(362 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws