Ex-speler van Club Brugge oordeelt: Zijn mentaliteit is uitzonderlijk

Ex-speler van Club Brugge oordeelt: "Zijn mentaliteit is uitzonderlijk"

Gepubliceerd: donderdag 4 maart 2021 om 12:00do 04-03-2021 om 12:00

Pascal Renier (49) is één van de weinige spelers die rechtstreeks van Club Brugge naar Standard is vertrokken. Als hij moet kiezen is hij duidelijk: Club Brugge blijft de ploeg van zijn hart. 

Ook nu mist Renier geen enkele wedstrijd van Club Brugge, de ploeg waar hij van 1992 tot 1998 speelde. "De Ketelaere en Lang verbazen mij. We stelden ons vragen bij de mentaliteit en de integratie van Lang, maar hij nam die zorgen snel weg. Mignolet is in doel een toonbeeld van zekerheid, zijn mentaliteit is uitzonderlijk. Hij is een droomkeeper voor een grote club", aldus Renier bij La Dernière Heure.

Enkele andere spelers bevallen hem dit seizoen wat minder. "Mata is één van de beste rechtsbacks van ons land, maar ik vind hem dit seizoen minder aanwezig dan vorig seizoen. Dat zag je bijvoorbeeld op Lazio Roma. Met Vormer gaat het bergaf. Hij kan nog steeds mee, maar is minder beslissend", zo geeft Renier aan.

Donderdagavond hoopt Renier op een spannende clash tussen zijn beide ex-teams. "Standard zal dominant moeten zijn. Als het begint met angst, dan heeft het geen schijn van kans. Als de spelers aanwezig zijn in de duels, dan kan het een erg interessante wedstrijd worden."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Standard door tegen Club Brugge?

Ja
32%
Nee
68%
(206 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws