Natuurlijk was ik graag bij KRC Genk gebleven, het was echt fijn

"Natuurlijk was ik graag bij KRC Genk gebleven, het was echt fijn"

Gepubliceerd: donderdag 4 maart 2021 om 12:15do 04-03-2021 om 12:15

Thomas Didillon speelt dit seizoen bij Cercle Brugge. Vorig seizoen zat hij nog als huurling bij KRC Genk, maar zijn aankoopoptie werd niet gelicht. Didillon vindt dat duidelijk heel spijtig. 

"Natuurlijk had ik dat graag gewild", benadrukt hij bij Sport/Voetbalmagazine. "Omdat het daar echt fijn was. Het is een regio waar het naar voetbal ruikt. Maar ik heb bij Genk nooit aan de langere termijn gedacht, ik trainde elke dag alsof ik een contract van zes maanden had. Ik waardeerde het dat ze de eerlijkheid hadden om me op het einde van het seizoen mee naar een kantoor te nemen, me recht in de ogen te kijken en me uit te leggen waarom ze me niet kochten van Anderlecht."

Didillon begreep de beslissing ook. "Uiteindelijk was het vrij helder: Danny Vukovic was terug na zijn blessure, ze wilden Maarten Vandevoordt verder ontwikkelen, Gaëtan Coucke en Nordin Jackers waren er nog. Dat waren veel keepers. Ze draaiden er niet omheen. Petje af, respect. Dat is vandaag de dag helaas zeldzaam geworden. We hebben elkaar de hand geschud en zijn als vrienden uit elkaar gegaan."

Ondanks het vertrek komt Didillon nog graag naar Genk. "Ik vertrok met een voldaan gevoel en ik denk dat de mensen van Genk ook tevreden waren over mij. Ik was ook een betere keeper toen ik Genk verliet dan toen ik aankwam, omdat de keeperstrainer, Guy Martens, voor een proactieve benadering staat en me veel bijgeleerd heeft."

Zondagavond keert Didillon terug naar Genk. Om 20u45 gaat Cercle Brugge daar op zoek naar punten. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws