Club Brugge maakt al meteen indruk: 'Waarde op beurs groter dan Ajax'

Club Brugge maakt al meteen indruk: 'Waarde op beurs groter dan Ajax'

Gepubliceerd: woensdag 3 maart 2021 om 21:00wo 03-03-2021 om 21:00

Laatste update: woensdag 3 maart 2021 om 21:01wo 03-03-2021 om 21:01

Club Brugge wordt de laatste jaren gezien als de grootste club van België en is ook de eerste Belgische club ooit die naar de Beurs trekt. Dat Blauw-Zwart een steeds grotere speler wordt in het mondiale voetbal, zal ook duidelijk worden aan de waarde van de aandelen van Club Brugge.

Club Brugge is de eerste Belgische ploeg ooit die richting de beurs trekt, maar zeker niet de eerste voetbalploeg ooit. Eerder deden onder andere PSG, Newcastle United, Juventus en Ajax dat al. Club Brugge wordt tegenwoordig weleens omschreven als het 'Ajax van België', maar lijkt op de Beurs als een grotere club gezien te gaan worden.

Volgens het Nederlandse FD wordt Club Brugge namelijk gewaardeerd op een bedrag tussen de 459 en 561 miljoen euro. Bij De Tijd mikt men op een lager bedrag en gaat het om een som van zo'n 400 miljoen euro. Een enorm bedrag, maar ook een stuk meer dan Ajax. De marktkapitalisatie van de Nederlandse topclub wordt op dit moment namelijk gewaardeerd op zo'n 290 miljoen euro.

"Het is inderdaad een forse premie tegenover de gemiddelde voetbalclub maar Club verkoopt zich als een bedrijf met een stevige recurrente cashflow en winstgevendheid en niet als een doorsneeclub", zegt een bron bij de Belgische krant.

Blauw-Zwart wordt door analisten op de financiële markt dan ook gezien als een 'niet te missen investeringskans'. Onder andere de komst van een nieuw stadion en de opmars van Club Brugge de voorbije jaren werden in rekening gehouden.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws