Liverpool is helder en neemt maatregelen: 'De FIFA is duidelijk geweest'

Liverpool is helder en neemt maatregelen: 'De FIFA is duidelijk geweest'

Gepubliceerd: woensdag 3 maart 2021 om 20:01wo 03-03-2021 om 20:01

Liverpool gaat de komende interlandperiode een aantal spelers niet afstaan, behalve als de quarantaineregels voor topsporters worden aangepast in Engeland. Volgens trainer Jürgen Klopp krijgt Liverpool daarin steun van de FIFA.

Met de op dit moment geldende coronamaatregelen in Engeland, zal Klopp meerdere basisspelers na de interlandperiode voor tien dagen moeten missen. Alisson Becker, Fabinho, Roberto Firmino, Diogo Jota zouden met de huidig geldende regels tien dagen in quarantaine zouden moeten gaan, doordat zij wedstrijden gaan spelen in landen die op de rode reislijst staan. De kans is aanwezig dat dit ook geldt voor Sadio Mané. Hierdoor zouden deze spelers in ieder geval het treffen met Arsenal op 4 april moeten missen.

Georginio Wijnaldum, één van de reserve aanvoerders van het Nederlands elftal, kan mogelijk wel gewoon afreizen naar het Nederlands elftal. Oranje speelt in maart drie kwalificatieduels voor het WK van 2022, in landen die momenteel niet op de rode reislijst van de Engelse regering staan.

Manager Klopp is in gesprek met The Guardian duidelijk. Hij gaat zijn spelers niet afstaan voor interlands als ze daardoor in quarantaine moeten. "De FIFA is duidelijk geweest: we hoeven deze keer niet al onze spelers af te staan. Ik geloof dat iedereen het er wel mee eens is dat we met de huidige problemen onze spelers niet kunnen laten afreizen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws