KV Oostende is dé verrassing van België: We hadden amper acht spelers

KV Oostende is dé verrassing van België: "We hadden amper acht spelers"

Gepubliceerd: dinsdag 2 maart 2021 om 13:15di 02-03-2021 om 13:15

Laatste update: dinsdag 2 maart 2021 om 13:48di 02-03-2021 om 13:48

KV Oostende heeft nog alle kaarten in handen om Play-Off 1 te halen. Een mooie prestatie, want voor het seizoen werd de kustploeg getipt voor degradatie. Zelfs speler Jelle Bataille zag het somber in. 

"Dit had ik nooit gedacht in augustus", geeft hij toe bij Extra Time. "Op de eerste training waren we met acht spelers, de rest waren allemaal beloften. En dat bleef maar duren en ik dacht ook: wanneer komen ze nu? Komt er plots een bus af? Maar toen kwam de ene na de andere. Ook veel spelers die kwamen testen, zoals Arthur Theate."

Langzaam maar zeker moest het team worden gebouwd. "Ik denk dat we een van de zwaarste voorbereidingen gehad hebben sinds ik bij de ploeg speel. Bij de eerste fitnesstraining zijn er toch een paar spelers bleek weggetrokken. Maar het heeft zijn vruchten afgeworpen. De eerste weken op training waren puur lopen. 30 minuten met de bal aan de voet bijvoorbeeld." 

Ondanks die zware voorbereiding verloor KV Oostende de eerste match van het seizoen tegen Beerschot. "Ik dacht wel: dat kan hier een seizoen worden zoals de voorbije twee jaar. Vechten tegen de degradatie. Maar na de zege tegen KV Mechelen is alles gekeerd en het geluk is ook aan onze zijde", geeft Bataille nog toe. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gun jij Oostende een plek in Play-Off 1?

Ja
84%
Nee
16%
(87 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws