Breaking news

Geen proflicentie toegekend aan Moeskroen voor volgend seizoen

Anderlecht kan weer scoren en wint topper tegen Standard

Anderlecht kan weer scoren en wint topper tegen Standard

Gepubliceerd: zondag 28 februari 2021 om 15:14zo 28-02-2021 om 15:14

Laatste update: zondag 28 februari 2021 om 15:38zo 28-02-2021 om 15:38

Zondagnamiddag stond er een onvervalste klassieker op het programma in de Jupiler Pro League. Standard ontving thuis RSC Anderlecht. Beide ploegen hadden in de strijd om Play-Off 1 nood aan een driepunter. Uiteindelijk was het Anderlecht dat aan het langste eind trok. 1-3 werd het na doelpunten van Amuzu, Lawrence en Dauda voor Anderlecht en Amallah voor Standard.

Anderlecht kan weer scoren 
In een eerste helft die bol stond van de strijd kregen we weinig goed uitgespeelde kansen te zien. Standard probeerde het enkele keren vanop afstand, maar zonder gevaar. Anderlecht had aan zijn eerste kans genoeg om meteen toe te slaan. Amuzu reageerde op een inworp het snelste en troefde drie Standard-spelers af. Vanuit een scherpe hoek wist hij toch te scoren. Zo heeft Anderlecht bij hun eerste doelpoging tussen de palen in lange tijd meteen raak getroffen. Na die goal kregen we weer veel duels en strijd te zien, maar kansen bleven uit. Carcela zette Wellenreuther één keer aan het werk, maar veel problemen had de doelman niet met zijn poging. Zo kon Anderlecht met een 0-1 voorsprong gaan rusten.

Zondagsschot van Lawrence en beslissende Dauda 
In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Veel strijd en duels waardoor het spel vaak stil lag. De 0-2 kwam er na een zondagsschot van Lawrence. Hij nam een afvallende bal goed op de slof en kon zo mooi scoren. Moet wel gezegd dat de bal nog afweek op Amallah en daardoor was Bodart kansloos. Anderlecht leek op weg naar de drie punten, tot Amallah in de slotfase de aansluitingstreffer binnen krulde. Zo kregen we opnieuw spanning in de wedstrijd. Uiteindelijk was het de ingevallen Dauda die in de laatste seconden van de wedstrijd de beslissende derde treffer maakte voor Anderlecht. Zo ging Anderlecht met 1-3 winnen op het veld van Standard.

Play-Off 1 in zicht 
Dankzij deze zege komt Anderlecht tot op één punt van de nummer vier in de stand, KV Oostende. Zo doet Paars-Wit nog volop mee voor Play-Off 1. Standard daarentegen heeft een slechte zaak gedaan met het oog op Play-Off 1. Ze zien enkele rechtstreekse concurrenten verder uitlopen. Woensdag speelt Anderlecht in de kwartfinales van de Crocky Cup tegen Cercle Brugge. Als ze die wedstrijd weten te winnen staan ze weer een stap dichter bij Europees voetbal volgend seizoen. Volgende week zondag zullen ze weer vol aan de bak moeten in de competitie want dan komt KV Mechelen op bezoek.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws