KBVB heeft masterplan voor amateurclubs: “De impact van de crisis is enorm”

KBVB heeft masterplan voor amateurclubs: “De impact van de crisis is enorm”

Gepubliceerd: vrijdag 26 februari 2021 om 14:14vr 26-02-2021 om 14:14

De coronacrisis heeft hard toegeslagen, ook op het amateurvoetbal. Er wordt al lange tijd niet gevoetbald en de KBVB, Voetbal Vlaanderen en ACFF hebben een consultatiebureau aangeworven om en masterplan op te stellen.

Het seizoen 2020-2021 werd in de amateurreeksen geschrapt. Een steunpakket van acht miljoen euro moet het amateurvoetbal financieel ondersteunen. Op lange termijn moet er echter een plan worden opgesteld om er weer bovenop te komen. Daarvoor zal worden samengewerkt met auditeur PwC die verschillende pijnpunten zal analyseren.

“Dit is het uitgelezen moment om er echt iets aan te doen”, zegt Peter Bossaert, CEO van de KBVB, aan Het Laatste Nieuws. “Het amateurvoetbal is de corebusiness van onze regionale voetbalbonden Voetbal Vlaanderen en ACFF. Het sociale leven van zovele mensen speelt zich wekelijks, en voor sommigen zelfs dagelijks af, op en rond de amateurvelden.”

“De impact van de crisis op het amateurvoetbal is echter enorm. Iedereen is op zoek naar structurele oplossingen. De goeie wil en vindingrijkheid her en der zijn lovenswaardig. Nu is het tijd om al de initiatieven en reddingsoperaties te bundelen in één groot masterplan. De annulering van de amateurcompetitie biedt de gelegenheid om grondig na te denken over de heropstart volgend seizoen en de verdere toekomst”, aldus Bossaert.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Een goed initiatief?

Ja
81%
Nee
19%
(26 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws