Breaking news

Nmecha op weg naar vertrek bij Anderlecht? "Ik denk dat het onmogelijk is"

Opvallend: RSC Anderlecht staat dichter bij degradatieplek dan bij Club Brugge

Opvallend: RSC Anderlecht staat dichter bij degradatieplek dan bij Club Brugge

Gepubliceerd: maandag 22 februari 2021 om 12:44ma 22-02-2021 om 12:44

Club Brugge is bezig aan een bijzonder goed seizoen en lijkt goed op weg om de titel te pakken. Met zestig punten heeft het ook een enorme voorsprong op de rest. Dat wordt duidelijk als we naar de verschillen kijken.

Club Brugge zit in een enorm goede periode en verliest de laatste weken/maanden amper nog punten. Het boekte inmiddels zestig punten uit 26 partijen en heeft daarmee al twaalf punten voorsprong op eerste achtervolger Royal Antwerp FC.

Sterker nog, die voorsprong kan nog vergroot worden naar maar liefst achttien punten voorsprong. Dan moet Club Brugge echter nog zien te winnen van Oud-Heverlee Leuven en ook de inhaalwedstrijd tegen Sporting Charleroi tot een goed einde brengen.

Kampioen of degradant
Voor Club Brugge is Play-Off 1 bij puntengewin tegen OHL ook binnen. Het moet amper één puntje sprokkelen om zeker te zijn van een plekje bij de eerste vier. Een titel lijkt voor de achtervolgers ook nog bijzonder moeilijk te gaan worden.

Antwerp volgt op een verre afstand, maar de andere ploegen in Eerste Klasse A lijken helemaal kansloos geworden te zijn (en al zeker zonder puntendeling in de Play-Offs). KRC Genk en KV Oostende sprokkelden 43 punten en hebben daarmee een achterstand van zeventien punten op leider Club Brugge. Dat kan dus nog oplopen naar maar liefst 23 punten.

Als we naar de huidige stand kijken, valt er nog één ding enorm op. Zo bedraagt de voorsprong van Club Brugge op KRC Genk en KV Oostende hetzelfde aantal punten (17) dan de voorsprong van beide ploegen op Royal Excel Moeskroen, dat op een zeventiende plek en dus mogelijke degradatieplek staat. RSC Anderlecht telt nog één punt minder en staat dus dichter bij een degradatieplek dan de eerste plek in de stand.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws