Kayembe (Charleroi) gaat vol voor die EK-selectie: Zelfs als 23ste man

Kayembe (Charleroi) gaat vol voor die EK-selectie: "Zelfs als 23ste man"

19-02-2021 20:15
1

Het EK staat stilaan voor de deur en er moeten binnenkort dus enkele moeilijke keuzes gemaakt worden. Zo zal bondscoach Roberto Martinez moeten beslissen wie hij meeneemt naar het EK. Zal Joris Kayembe in de selectie zitten?

De linkerflankspeler begon bijzonder goed aan het seizoen en speelde zich daarmee ook in de kijker van Martinez. Hij mocht debuteren als Rode Duivel, maar heeft het inmiddels wel wat moeilijker bij Charleroi. Ook een EK-selectie dreigt daardoor in het gedrang te komen. "Ik kijk liever niet te ver vooruit", reageert Kayembe bij RTBF.

Toch hoopt Kayembe een selectie in de bus te krijgen. "Maar zelfs als het is om 23ste man te zijn, zal ik die kans grijpen. Zeker na alles wat ik meegemaakt heb", geeft de speler van Charleroi aan.

Kayembe werd bestempeld als een groot talent, maar wist onder andere door blessureproblemen niet door te breken bij FC Porto. Ook bij FC Nantes had Kayembe het moeilijk, waarop Charleroi hem toch de kans gaf om uiteindelijk helemaal door te breken.