Vanaken maakt ook indruk in Antwerp: Hij kan altijd voor gevaar zorgen

Vanaken maakt ook indruk in Antwerp: "Hij kan altijd voor gevaar zorgen"

Gepubliceerd: woensdag 17 februari 2021 om 20:30wo 17-02-2021 om 20:30

Club Brugge is goed op weg om de titel in België te pakken en is de laatste jaren uitgegroeid tot misschien wel de grootste ploeg van het land. Eén van de belangrijke pionnen in die heropstanding is Hans Vanaken, die ook zijn tegenstanders imponeert.

Zo heeft Royal Antwerp FC-aanvoerder Faris Haroun flink wat lof voor de middenvelder van Club Brugge. "Met László Bölöni pasten we jarenlang mandekking toe. Vaak was ik degene die zich met Hans moest bezighouden", weet Haroun te vertellen in Sport/Voetbalmagazine.

Die mandekking was vaak ook succesvol voor Haroun. "Het kan misschien vreemd klinken, maar hij is zeker niet de moeilijkste speler in de Pro League om te schaduwen. Hij is immers geen kleine, snelle jongen die overal loopt. Maar het is wel zo – zeker omdat hij niet één kwaliteit heeft die erboven uitsteekt en hij erg compleet is – dat je altijd heel aandachtig moet blijven met hem", geeft de middenvelder aan.

Haroun weet maar al te goed hoe gevaarlijk Vanaken kan zijn. "Je moet hem overal volgen, want waar hij zich ook bevindt op het veld, hij kan altijd voor gevaar zorgen. Je mag hem de kans niet geven om rond te kijken, want hij leest het spel heel goed."

"Hans creëert meer vanop een afstand, hij heeft soms maar één blik nodig om in actie te schieten. Hij leest het spel sneller dan de anderen, dus je moet hem daar de tijd niet voor geven", aldus Haroun.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws