Belg geeft uitleg over mislukte carrière bij Manchester United

Belg geeft uitleg over mislukte carrière bij Manchester United

15-02-2021 23:41
3

Adnan Januzaj is kritisch op Louis van Gaal. Onder de Amsterdammer werd de Belg gepasseerd bij Manchester United en moest hij zelfs vertrekken. Als Januzaj had geweten dat Van Gaal zou komen, was hij weggegaan.

Januzaj maakte bij Man United verschillende trainers mee. Sir Alex Ferguson en David Moyes geloofden naar eigen zeggen in hem. Maar daarna werd het anders. "Maar toen kwamen er anderen en wilden ze meer ervaring in het team", zegt Januzaj tegen ESPN. "Ik was nog jong en als jonge jongen moet je je mond houden en gewoon doen wat je gevraagd wordt. Ik had niet de juiste trainer die me pushte."

"Toen Van Gaal kwam speelde ik slechts één van de zes wedstrijden. Dus dat was lastig en ik vroeg me af: wat doe ik hier? Onder Moyes kreeg ik wedstrijden om mezelf te laten zien. Het meest lastige bij Man United vond ik dat ik geen wedstrijden kreeg."

"Als ik had kunnen vertrekken voordat hij kwam, had ik dat gedaan", reageert Januzaj op de aanstelling van Van Gaal. "Maar United wilde dat ik een nieuw contract zou tekenen en ik dacht dat ik daar nog jaren zou blijven. Ik wist dat deze trainers niet in me geloofden. Ik zou ergens anders heen zijn gegaan. Ik wilde gewoon vertrekken. Niet op huurbasis, maar ik wilde verkocht worden. Het was een lastige situatie. Die fout maak ik nooit meer."

Januzaj (26) is bezig aan zijn vierde seizoen in dienst van Real Sociedad.