Defour steunt Kompany en Anderlecht: Ik vind dat ze een juiste visie hebben

Defour steunt Kompany en Anderlecht: "Ik vind dat ze een juiste visie hebben"

14-02-2021 12:44
1

Voor de tweede maal in minder dan een week tijd kijken KV Mechelen en Beerschot elkaar in de ogen. Voor de Beker van België wist KV Mechelen te winnen op het veld van Beerschot. Kan het dat zondagmiddag nog eens herhalen? KV Mechelen kende een goede terugronde en volgens trainer Wouter Vrancken is daar Defour een grote schakel in geweest.

KV Mechelen kende veel pech in de eerste ronde van de competitie en het bevond zich net boven de gevarenzone. Maar Malinwa zette een knappe reeks neer in de terugronde en kan zelfs omhoog kijken. "Met die 25 op 30 zijn we na Club de tweede beste ploeg van de terugronde. Daarmee is die slechte heenronde toch al grotendeels rechtgezet", liet Defour weten aan De Zondag.

Met dank (liet ook coach Wouter Vrancken noteren) aan Defour die half december na al de achtste nederlaag van het seizoen, op Waasland-Beveren, de boel danig wakker schudde. "Een wake-upcall, ja," kijkt hij daar nu op terug. "Want we kwamen in degradatiegevaar. Of je nu 35 bent of 18, je moet ballen hebben", vertelt Defour.

Defour speelde in zijn carriere voor RSC Anderlecht, Royal Antwerp FC en Standard Luik maar een echte voorkeur heeft hij niet. "Ik ben vooral een voetballer. En een supporter van KV Mechelen. Ik had een hele mooie periode bij Standard, met veel prijzen en had een goeie periode bij Anderlecht, maar ik heb ook nog altijd veel vrienden bij Antwerp. Geen voorkeur dus bij Standard-Antwerp deze namiddag", liet de middenvelder van KV Mechelen optekenen.

De voormalige Gouden Schoen gaf wel zijn steun voor het project van Vincent Kompany en RSC Anderlecht. "Kritiek geven, is altijd gemakkelijk. Ik vind dat ze een juiste visie hebben en vind het heel positief dat ze daar niet van afwijken. Want uiteindelijk wil Kompany het voetbal dat ook de supporters willen. Met jongens uit eigen jeugd. Ze nemen het vallen en opstaan erbij. Als iedereen er maar op dezelfde golflengte zit", sloot Defour af.