Dury viert jubileumwedstrijd bij Zulte Waregem met winst tegen STVV

13-02-2021 20:20
3

Francky Dury heeft zijn jubileumwedstrijd met Zulte Waregem tot een goed einde kunnen brengen. Op bezoek bij Sint-Truiden werd er met 1-2 gewonnen.

Franky Dury viert vandaag zijn 3333e opeenvolgende dag als trainer van Zulte Waregem en wilde dus ongetwijfeld ook overtuigen. Onder het toeziend oog van de Amerikaanse kijkers (de wedstrijd werd uitgezonden door ESPN) kregen we ook een aangenaam kijkstuk in de eerste helft.

De eerste kans was voor Zulte Waregem via de voet van Gianni Bruno, maar aan de overzijde werd Louis Bostyn ook aan het werk gezet. Beide clubs bleven de goede mogelijkheden bij elkaar spelen. Telkens stond de doelman paraat of stond het vizier niet helemaal recht. Bij de rust stond het dan ook nog steeds 0-0.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, met flink wat kansen. Eén van die kansen zorgde uiteindelijk ook voor een doelpunt. In minuut 52 opende Jean-Luc Dompé de score na een uitstekende actie en ditto trap. Een klap voor STVV, dat enkele minuten later zelfs tegen een dubbele achterstand aankeek na een doelpunt van Gianni Bruno.

Ondanks die stevige klappen gaf STVV niet helemaal op en zocht het toch naar die aansluitingstreffer. Die leek het gevonden te hebben via Suzuki, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege hands.Niet veel later kon diezelfde Suzuki toch nog scoren en zorgde hij voor de verdiende 1-2.

Daarop ging STVV stevig op zoek naar de gelijkmaker. Essevee liet echter geen gaatje meer toe, waardoor Bostyn niet meer aan het werk werd gezet. Het bleef 1-2.