KAA Gent blijft ook sukkelen onder Vanhaezebrouck: 'Ik zie geen chemie'

KAA Gent blijft ook sukkelen onder Vanhaezebrouck: 'Ik zie geen chemie'

12-02-2021 08:44
27

KAA Gent won donderdag in de Beker van België van Sporting Charleroi, maar blijft toch niet helemaal overtuigen. Ook in de competitie kon Gent nog steeds niet helemaal overtuigen, zelfs na de komst van Hein Vanhaezebrouck.

'Hein Vanhaezebrouck heeft zijn aplomb nog niet kunnen overbrengen op het team van AA Gent', schrijft Hugo Camps in Het Laatste Nieuws. 'Ik zie geen chemie tussen coach en spelers en, minder veeleisend, geen zelfvertrouwen in de uitvoering van het spelletje. Het lijkt erop dat de stelling wordt herbewezen dat je ook in het voetbal het verleden niet kunt terughalen. Mensen en tijden veranderen', klinkt het.

Een echte verklaring voor het mindere Gent vindt Camps niet. 'Aan de clubleiders De Witte en Louwagie kan het niet liggen - ze druipen van ambitie. Er was weliswaar veel gehobbel in de technische staf, maar iedereen was ervan overtuigd dat Hein rust zou brengen', weet hij.

Publiek
De schrijver denkt dat het gebrek aan publiek weleens de reden zou kunnen zijn. 'Sommige spelers hebben publiek nodig om te presteren. Ze worden verlamd door anonimiteit. De tweede adem wordt niet gevonden. Gent is van oudsher een ambianceclub.'

'Het is er niet meer. Het is te weinig Buffalo en te veel Ghelamco. Gent is dorp geworden. De sfeer van de Champions League is totaal afwezig. Het is al verwonderlijk dat er nog elf man op training komen. Van de voetbalroes van enkele jaren geleden blijft niets meer over', aldus Camps.

Maar ook Vanhaezebrouck kon hem niet overtuigen. 'Ik heb trouwens de indruk dat Hein zijn oude zwier van balorige agressie niet terugvindt. Hij is meer een Rotarycoach geworden. Handen schudden. Ook Vadertje Anseele vindt het maar niks', besluit Camps.