Brussel is terug paars-wit, Anderlecht haalt het met forfaitcijfers van Union

Brussel is terug paars-wit, Anderlecht haalt het met forfaitcijfers van Union

11-02-2021 22:30 Laatste update: 22:37
29

Geen nieuw sprookje voor Union tegen RSC Anderlecht in de Beker van België. Donderdag maakte de leider van de Proximus League het de Brusselse buren knap lastig. Op het uur brak evenwel de veer bij de thuisploeg. Anderlecht haalde het uiteindelijk met 0-5.

Anderlecht tankte afgelopen weekend vertrouwen door van KRC Genk te winnen in de Jupiler Pro League. Toch was de verplaatsing naar het Dudenpark niet de meest eenvoudige. De vorige keer dat de twee ploegen elkaar troffen in de Beker schakelde Union Anderlecht uit. In de Proximus League staat Union ook autoritair aan de leiding.

Met vuurpijlen afgeschoten van achter het stadion begon de match. Ook op het veld was er voldoende te beleven. Union beet goed van zich af. Toch kwam Anderlecht na iets meer dan een kwartier op voorsprong. Amuzu bediende Nmecha en die scoorde de 0-1.

Union bleef zich goed verweren en kreeg ook enkele kansen. Anderlecht liet zich evenwel niet van de wijs brengen. Op het uur verdubbelde Anderlecht de score opnieuw via Nmecha. Daarna ging het wel heel vlot voor Anderlecht. Invaller Mukairu zette de 0-3 op het bord. Daarna kreeg een andere invaller, Diaby, zijn moment. Via een strafschop maakte hij zijn eerste voor Anderlecht. Daarna knalde Diaby de eindstand op het bord.