Kompany: Ik zal altijd afgetoetst worden aan de persoon die mij opleidde

Kompany: "Ik zal altijd afgetoetst worden aan de persoon die mij opleidde"

08-02-2021 23:33
9

Vincent Kompany krijgt de boel stilaan op de rails bij RSC Anderlecht. Dat proces verloopt met vallen en opstaan, maar na de knappe 1-2-zege bij KRC Genk lijken alle ingrediënten aanwezig om er een fijn seizoenseinde van te maken. De gewezen Rode Duivel voelt zicheler ook steeds beter in zijn sas als trainer.

"Wat ik het aangenaamst vind, is het dagelijkse werk met de spelers en hen zien verbeteren", steekt Kompany van wal bij La Tribune. "Ik hou er ook van om problemen op te lossen. Wat ik het minst leuk vind, is het disproportionele moment van elke match. Dat je wint of verliest, dat geeft altijd een vertekend beeld. Je kan de prestaties van een ploeg niet analyseren zonder de huidige toestand van de club, met onze schuld en capaciteit voor transfers, uit het oog te verliezen."

"Ik heb altijd mijn eigen stijl gehad", weerlegt Kompany de opmerking dat het spel van Anderlecht niet meer helemaal hetzelfde is als bij de start van het project. "Ik ben niet perfect. Ik zal altijd afgetoetst worden aan de persoon die mij opgeleid heeft. Wat ik onthoud van Guardiola, is het beheersen van de ruimtes en het belang van het naar binnen knijpen van de vleugelverdedigers. Ik moedig dat altijd aan. Ik geef die ruimte aan de wingers, maar dan heb je beweging rond hen nodig, onder meer van de backs."

"Het huidige rapport bevalt me niet", verwijst Kompany naar de al bij al karige puntenoogst. "Maar als we 24 op 25 matchen gewonnen hadden, was ik misschien ook niet tevreden geweest. "Ik ben de toezichter van een kinderdagverblijf. De jongeren maken fouten, zoals Vincent Kompany er gemaakt heeft toen hij achttien was. Wat goed is, is dat we alles dat we hen aanbieden, terugkrijgen in ruil."