We zagen Charleroi Club Brugge uitdagen, maar nu zou Play-Off 1 mirakel zijn

"We zagen Charleroi Club Brugge uitdagen, maar nu zou Play-Off 1 mirakel zijn"

08-02-2021 23:02

Sporting Charleroi beleeft donkere wintermaanden. De Henegouwers draaiden lange tijd mee in de bovenste regionen van de Jupiler Pro League, maar zijn na een zwakke 5 op 24 diep afgegleden. Zondag gaf het in extremis twee punten weg tegen Zulte Waregem: 1-1. Philippe Albert ziet het niet meer goed komen voor Play-Off 1.

"Thuis zijn ze dit seizoen erg onregelmatig", opent de gewezen Rode Duivel zijn sombere analyse bij La Tribune. "Ze hebben punten verspeeld tegen Waasland-Beveren, KV Kortrijk, Oud-Heverlee Leuven, KV Mechelen en nu Zulte Waregem. Als je in die matchen pakweg drie keer gewonnen had, zouden dat kostbare punten geweest zijn. Dan zouden de supporters ook niet tekeer gaan zoals nu. Charleroi stond dan gewoon derde, naast Genk."

"Er is een enorm potentieel, maar ze moeten meer regelmaat vinden in de acht overblijvende wedstrijden. Dan zouden ze eventueel nog een kansje maken om in de top-vier te eindigen. Toch zou dat behoorlijk miraculeus zijn. Gezien het seizoen dat ze beleven én het feit dat Play-Off 1 slechts met vier betwist wordt, zou het eerlijk gezegd een mirakel zijn. In het begin van het kampioenschap klonk ik nochtans anders: toen zagen we hen zelfs Club Brugge uitdagen. Dat was destijds logisch, gezien hun resultaten", slaat Albert deels mea culpa.

Geen ontslag op til
Over Karim Belhocine twijfelt de oud-verdediger niet. "Het is waar dat het een vrij lastig seizoen is, onder meer vanwege die onregelmatigheden, maar ik blijf ervan overtuigd dat Belhocine vorig seizoen getoond heeft uit het goede hout gesneden te zijn als trainer. Tijdens het seizoensbegin was dat ook het geval. Het bestuur heeft hem bovendien nooit in twijfel getrokken", besluit Albert.