Zit Van den Brom aan einde van zijn latijn bij Genk? Hij moet oppassen

Zit Van den Brom aan einde van zijn latijn bij Genk? "Hij moet oppassen"

08-02-2021 19:00
11

John van den Brom heeft het momenteel niet makkelijk bij KRC Genk. Na een 5 op 21 zijn de Limburgers inmiddels naar plaats drie gezakt en is ook Play-Off 1 niet langer meer zeker. Van den Brom heeft het moeilijk om Genk weer op de rails te krijgen, ziet ook Alexandre Teklak.

De Waalse analist geeft bij La Dernière Heure aan dat hij veel problemen ziet bij Genk. "Van den Brom laat veel aanvallende vrijheid aan zijn spelers die het verschil kunnen maken, maar duidelijke spelprincipes ontbreken", klinkt het.

Volgens Teklak rekent Van den Brom dan ook te veel op individuele flitsen van zijn spelers voorin. "Hij is een coach die altijd op die manier heeft gewerkt. Ook bij Anderlecht deed hij dat, maar toen verdween het effect."

Teklak vreest dan ook voor het verder verloop van Van den Brom bij Genk. "Hij moet oppassen dat zich dat nu niet herhaalt. Hij geeft zijn spelers veel zelfvertrouwen en is op die manier een goede coach. Zijn relaties met zijn spelers zijn bijzonder goed, maar dat is niet genoeg."