Antwerp-coach Vercauteren blijft rekenen op Lamkel Zé: Dan is het vrij simpel

Antwerp-coach Vercauteren blijft rekenen op Lamkel Zé: "Dan is het vrij simpel"

05-02-2021 14:39
3

Frank Vercauteren zal de komende weken beroep blijven doen op Didier Lamkel Zé als diepe spits - bij afwezigheid van Dieumerci Mbokani. Antwerp haalde met Felipe Avenatti nochtans een nieuwe aanvaller, maar hij moet zich nog aanpassen volgens Vercauteren.

Avenatti toonde zich afgelopen week al in de beker, maar heeft nog tijd nodig. "Hij had lange tijd niet gespeeld en moet zich nog aanpassen. Wat wij van hem vragen, beantwoordt niet helemaal aan wat hij gewend is", vertelde Vercauteren aan Het Nieuwsblad. "Ik ga dus eerst nog eens met hem over onze filosofie praten en zijn match analyseren. Ik verwacht niet dat hij al meteen scoort, maar hij moet begrijpen wat hij moet doen om te kúnnen scoren."

Zondag zal Vercauteren normaal gezien beginnen met Lamkel Zé als diepe spits, ookal is dat niet zijn natuurlijke positie. "Je moet niet te snel een etiket plakken op een speler", vervolgde de coach van Antwerp. "Bij jeugdspelers doet men dat ook veel te snel. Ik was vroeger een 'elf', dan een 'tien' en uiteindelijk werd ik linksmidden. Het belangrijkste is dat je speelt op de positie waar het team je nodig heeft."

Vercauteren blijft dus rekenen op Lamkel Zé, al mocht hij wel vertrekken tijdens de wintermercato. "Van mij mocht iedereen weg. Maar dan moet je alternatieven hebben die minstens even goed zijn. We hadden een paar prioriteiten tijdens de mercato (Sakala en Nguen op deadline day, red.), maar als je zag hoe onmogelijk dat was, is het vrij simpel. Dan kijk je naar welke kwaliteiten je nodig hebt", besloot Vercauteren.