Seraing laat Standard bibberen, maar de Rouches gaan naar de volgende ronde

03-02-2021 21:01
7

Standard Luik heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de Beker van België. De ploeg van Mbaye Leye won de dery op het veld van het naburige Seraing met 1-4.

De wedstrijd begon met een kwartiertje vertraging. Scheidsrechter Jasper Vergroote moest in laatste instantie forfait geven en werd vervangen door Jonathan Lardot. Het leek Standard weinig te deren, want de Rouches namen op een doorweekt veld een droomstart: Bokadi kon in de rebound zijn ploeg al snel op voorsprong zetten. Daarna werd Seraing echter de betere ploeg. Bodart moest tot twee keer toe uitpakken met een geweldige redding op een dubbele inzet van Mikautadze.

De thuisploeg verdiende halfweg de eerste helft de gelijkmaker en die leek er ook te komen toen Mikautadze mocht aanzetten voor een penalty. Bodart was opnieuw de grote man en pakte de strafschop. Zijn ploegmaats toonden hun dankbaarheid door aan de overkant uit het niets de score te verdubbelen. Klauss kon de bal goed bijhouden en vond de goed meegekomen Jans, die makkelijk de 0-2 tegen de touwen joeg.

Seraing kwam met hernieuwde moed uit de kleedkamer en probeerde Standard weer onder druk te zetten bij het begin van de tweede helft, maar Bodart bleef steeds bij de pinken en pakte alles. Toen Klauss halfweg het tweede bedrijf de 0-3 op het scorebord zette met een geweldig lobje, was de wedstrijd helemaal gespeeld. De thuisploeg kon in de slotfase nog milderen dankzij een penalty van Mouhli tot 1-3 en kwam nog dicht bij een tweede doelpunt maar, uiteindelijk werd het nog 1-4 dankzij Muleka.