OFFICIEEL: Anderlecht geraakt af van Dimata, Spanje bestemming mét aankoopoptie

OFFICIEEL: Anderlecht geraakt af van Dimata, Spanje bestemming mét aankoopoptie

01-02-2021 21:17 Laatste update: 21:32
12

De wegen van RSC Anderlecht en Landry Dimata lijken definitief gescheiden. De Brusselaars verhuren de overbodige aanvaller in eerste instantie aan het Spaanse Espanyol, maar in die overeenkomst is ook een - verplichte? - aankoopoptie opgenomen.

Anderlecht maakt via de officiële kanalen bekend dat de deal rond is. Dat Dimata de recordkampioen deze winter nog zou verlaten, was al een tijdje duidelijk. Na een enorm lange periode vol blessureleed geraakte de spits dit seizoen weer helemaal fit, maar meer dan een rol als laattijdige invaller zat er niet in. Hij geraakte bijgevolg niet verder dan twee competitietreffers.

Daar zal het ook bij blijven, want Dimata pakt zijn valiezen voor de Segunda Division. Tweedeklasser Espanyol neemt hem over op huurbasis. Aangezien er ook een optie tot definitieve koop in de deal is opgenomen, lijkt Anderlecht onze landgenoot niet meer terug te verwachten. Opvallend: Dimata nam pas vorige week een nieuwe manager onder de arm, José Rodriguez. Die beukte dus meteen de deur naar het Spaanse voetbal open.