Grote onrust bij Marseille: boze fans bestormen complex en stichten brand

Grote onrust bij Marseille: boze fans bestormen complex en stichten brand

Gepubliceerd: zaterdag 30 januari 2021 om 16:02za 30-01-2021 om 16:02

Grote onrust bij Olympique Marseille zaterdagmiddag. Franse media melden dat een groep van 150 tot 200 fans het trainingscomplex heeft bestormd en brand heeft gesticht bij de ingang.

De supporters zijn boos over de recente prestaties van de ploeg van trainer André Villas-Boas. L'OM is afgezakt naar de zesde plaats in de Ligue 1, mede doordat de laatste vier duels slechts één punt opleverden. De woede van de fanatieke aanhang zou zich ook op voorzitter Jacques Henri Eyraud richten.

Volgens onder meer La Provence hebben de fans geprobeerd in te breken op het complex. De ingang werd bestookt met rookbommen en vuurwerk, terwijl er een boom in brand is gestoken. Het zou een groep daadwerkelijk gelukt zijn om het complex binnen te dringen. Het is niet bekend of de spelers en staf aanwezig zijn. Die kans is wel groot, omdat Marseille zaterdagavond tegen Stade Rennes speelt.

Het incident doet denken aan het voorval bij Sporting Portugal enkele jaren geleden. Boze fans vielen toen zelfs de spelers aan, waaronder Bas Dost.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws