Het winterse transferwindow: slotdagen naderen voor zowel JPL als buitenland

Het winterse transferwindow: slotdagen naderen voor zowel JPL als buitenland

Gepubliceerd: dinsdag 26 januari 2021 om 10:45di 26-01-2021 om 10:45

Laatste update: maandag 1 februari 2021 om 23:37ma 01-02-2021 om 23:37

Ondanks de coronacrisis handelden de clubs uit de Jupiler Pro League er de voorbije weken weer duchtig op los. Transferfetisjisten hebben nog een kleine week om hun hartje op te halen. In België sluit de transferperiode namelijk maandagavond, net als in het gros van Europa overigens. Een overzicht van Voetbalprimeur.be.

Maandag 1 februari om 24u, dan moet alle administratie rond eventuele nieuwkomers of vertrekkers in orde zijn. Daarna gaat de transfermarkt onherroepelijk dicht en is het weer wachten tot volgende zomer. Concreet betekent dat dat de profclubs uit ons land nog een zestal dagen hebben om de laatste hand te leggen aan hun spelerskern.

Met die datum ligt de Jupiler Pro League overigens volledig in lijn met zowat alle andere Europese competities van naam en faam. Bij de Grote Vijf sluiten de transferpoorten evenzeer aan het einde van 1 februari, net zoals in pakweg Denemarken, Griekenland, Nederland, Portugal of Turkije. In sommige gevallen kan de specifieke deadline wel enkele uren voor middernacht liggen.

Buitenbeentjes
Er heerst dus een grote mate van uniformiteit in de voetbalwereld, en toch zijn er altijd enkelen die het anders moeten aanpakken, uiteraard ... Neem nu Bosnië-Herzegovina of Zuid-Afrika. Daar gaat de markt al dicht op 29 januari, deze vrijdag met andere woorden. Voor clubs uit die streken is dat toch een nadeeltje ten opzichte van omringende landen.

Een heleboel andere competities hanteren dan weer een latere einddatum. De Servische mercato gaat op vrijdag 5 februari dicht, in Oostenrijk wacht men tot maandag 8 februari. Of wat dacht u van nóg een week extra? Onder meer Hongarije, Kroatië, Roemenië en Zwitserland nemen uitgebreid de tijd om de transferactiviteiten af te ronden. Tsjechië spant echter de kroon. Daar mogen clubs op 22 februari ten laatste verse krachten aan de kern toevoegen.

Die laatste landen staan bij elke zelfrespecterende sportief directeur ongetwijfeld in het adressenboekje genoteerd. Op uitgaand vlak kunnen die immers erg van pas komen. Geraak je niet op tijd verlost van een overbodige, vaak op het salaris wegende bankzitter? Nog tijd genoeg om hem door te sluizen naar pakweg Roemenië of Tsjechië!

Bron: Transfermarkt.be

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zou de UEFA/FIFA alle transferdeadlines gelijk moeten schakelen?

Ja
98%
Nee
2%
(243 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws