Breaking news

Kompany kan niet lachen met penaltyfout van Murillo: "Die komt vanuit het niets"

Nmecha toont zich de ideale ploegmaat bij Anderlecht, Zebra's van het padje af

Nmecha toont zich de ideale ploegmaat bij Anderlecht, Zebra's van het padje af

Gepubliceerd: dinsdag 19 januari 2021 om 23:15di 19-01-2021 om 23:15

Laatste update: woensdag 20 januari 2021 om 09:16wo 20-01-2021 om 09:16

RSC Anderlecht haalde het dinsdag met 3-0 van Sporting Charleroi. Welke lessen kunnen er getrokken worden na de verdiende zege van paars-wit? VoetbalPrimeur.be zet ze op een rij. 

Een reeks van eersten
Anderlecht had in 2021 nog niet gescoord. Vlap en Amuzu hadden dit seizoen nog niet raak getroffen. Dimata speelde nog geen minuut dit jaar. Anderlecht won in 2021 nog geen enkele competitiematch. Daar kwam dinsdag eindelijk allemaal verandering in. Anderlecht speelde sterk tegen Charleroi. Het was 90 minuten baas. Het voetbal dat Kompany wil zien, bracht het ook regelmatig, maar opnieuw was er het gebrek aan efficiëntie. Als Diaby dat probleem kan oplossen, staat paars-wit plots stappen verder in het proces.

Nmecha, de ideale ploegmaat
De Duitser bewees tegen Charleroi opnieuw dat hij een aanval kan dragen. Verder bewees hij ook dat een strafschop nemen hem echt wel ligt. Maar buiten zijn voetbalkwaliteiten heeft Nmecha nog meer in zijn mars. Hij toonde zich de ideale ploegmaat. Na zijn doelpunt toonde Nmecha een truitje van Verbruggen. Hij stak de keeper, die onlangs zijn vader verloor, zo een hard onder de riem. Toen Anderlecht een tweede strafschop kreeg, liet Nmecha de bal aan Vlap. Eerder dit seizoen was er nog een akkefietje met de Nederlander bij een strafschop. Nmecha gunde nu Vlap zijn moment de gloire.

El Hadj groeit en groeit
Qua naam zit hij in de schaduw van de grote talenten bij Anderlecht, maar misschien zet El Hadj dit seizoen van alle jeugdproducten de meeste stappen vooruit. Tegen Charleroi toonde hij nogmaals over de nodige techniek te beschikken. Als hij dat nu ook nog koppelt aan efficiëntie, gaat Anderlecht nog veel plezier hebben aan de jeugdspeler. Wij geloven er alvast in dat El Hadj nog stappen in de juiste richting kan zetten.

Zebra's van het pad af
De voorbije seizoenen deed Charleroi aardig mee in het top van het klasssement. Helaas voor de Zebra's is het begin van 2021 even slechts als het einde van 2020. Na de late 1-0 zege tegen Anderlecht zit Charleroi in de hoek waar de klappen vallen. Blessureleed en coronagevallen hebben de veer van de Zebra's gebroken. Tegen Anderlecht verloor het voor de vierde keer op rij. In de stand staat het voorlopig nog vijfde, maar dat zal op deze manier niet lang meer duren. Zondag staat de Waalse derby op het programma. Belhoicine zal tegen Standard toch niet onder druk staan zeker?

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Anderlecht dit seizoen nog een titelkandidaat?

Ja
33%
Nee
67%
(491 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws