UPDATE: Barça-beroep levert niets op, schorsing van Messi blijft staan

UPDATE: Barça-beroep levert niets op, schorsing van Messi blijft staan

Gepubliceerd: dinsdag 19 januari 2021 om 14:34di 19-01-2021 om 14:34

Laatste update: vrijdag 22 januari 2021 om 14:13vr 22-01-2021 om 14:13

Lionel Messi heeft een schorsing van twee wedstrijden opgelegd gekregen na zijn rode kaart in het duel met Athletic Bilbao. De Argentijn mist de confrontaties van FC Barcelona tegen Cornellá (Copa del Rey) en Elche (Primera División).

Dat heeft de Spaanse aanklager dinsdagmiddag bekend gemaakt. Messi maakte een slaande beweging in de richting van Bilbao-speler Asier Villalibre en arbiter Jesús Gil Manzano besloot hem na inmenging van de VAR van het veld te sturen. Het was de eerste rode kaart voor Messi in dienst van Barcelona.

Er werd gevreesd voor een lange absentie van Messi, maar de schade blijft beperkt tot twee wedstrijden. Hierdoor mist hij de wedstrijden tegen Cornellá en Elche en is hij er uitgerekend tegen Bilbao op zondag 31 januari weer bij. Hij kan zijn fout uit de finale van de Spaanse Supercup, die Barcelona uiteindelijk na strafschoppen verloor, goedmaken.

Update: Barcelona is het niet eens met het voorstel van de Spaanse aanklager om Lionel Messi voor twee wedstrijden te schorsen. De Argentijn maakte in de finale van de Spaanse Supercup een slaande beweging in de richting van Athletic Bilbao-speler Asier Villalibre. De Spaanse grootmacht beroept zich op het feit dat Messi in zijn Barcelona-carrière nog nooit eerder een rode kaart kreeg en dat het om een 'aanvallende actie van Barcelona in de slotfase van de finale was'.

Update: De schorsing van twee wedstrijden voor Lionel Messi blijft staan. De Spaanse tuchtcommissie heeft het beroep van FC Barcelona van tafel geveegd. Hij mist hierdoor de Primera División-wedstrijd tegen Elche van aankomend weekend. Tijdens de wedstrijd tegen Cornellà in de Copa del Rey speelde Messi niet mee. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws