Breaking news

VP Analyse: Standard herleeft, Club Brugge zoekt ritme, maar waar was de VAR?

Genk-coach Van den Brom haalt uit na beslissing om te voetballen: Een schande

Genk-coach Van den Brom haalt uit na beslissing om te voetballen: "Een schande"

Gepubliceerd: zaterdag 16 januari 2021 om 21:14za 16-01-2021 om 21:14

Laatste update: zaterdag 16 januari 2021 om 21:28za 16-01-2021 om 21:28

Bij KRC Genk was men niet te spreken over het besneeuwde veld van Royal Excel Moeskroen en de beslissing om toch te spelen. De club besloot toch om te spelen 'onder voorbehoud' en na de nederlaag haalde coach John van den Brom nog stevig uit.

Voor de partij wilde Van den Brom nog niet teveel kwijt over het veld, maar na de verloren wedstrijd liet hij geen spaander heel van de beslissing om toch te voetballen. "Tuurlijk ben ik ontgoocheld. Maar ik ben nog meer ontgoocheld in de omstandigheden waarin we moeten spelen", klonk het op zijn persconferentie.

"Moeten spelen", benadrukte hij nog eens. "Dit is geen voetbal meer. Echt een schande dat topsporters op dit veld moeten voetballen", aldus de trainer van de Limburgers. "We moeten meer naar de voetbalmensen luisteren. En dus niet naar mensen achter een bureau die nooit gevoetbald hebben en die beslissen dat we spelen omdat de bal rolt. Die rolt overal, hoor, want een bal is rond. Als dat het criterium is om te spelen ..."

"Ik had liever een hele week getraind in deze omstandigheden. Waarom werd deze match niet uitgesteld naar zondag? We hebben ruimte zat in de kalender. Door corona worden matchen uitgesteld en dit is misschien nog wel erger dan corona, ook al kun je die twee zaken niet vergelijken. Het is zonde. Naar wat hebben de mensen thuis zitten te kijken", vroeg Van den Brom zich af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws