Verbeke opgetogen met aanwinst Anderlecht: Op korte termijn versterken

Verbeke opgetogen met aanwinst Anderlecht: "Op korte termijn versterken"

Gepubliceerd: woensdag 13 januari 2021 om 19:19wo 13-01-2021 om 19:19

RSC Anderlecht heeft Majeed Ashimeru zijn felgebeerde middenvelder gehaald. Hij moet de concurrentie versterken in het elftal van Vincent Kompany. Peter Verbeke, technisch directeur bij paars-wit, is alvast opgetogen met de komst van de Ghanees.

Het was Verbeke zelf die doorduwde voor transfer. 'We moeten proberen onze kern op korte termijn te versterken. Dat is niet gemakkelijk, omdat je weinig financiële middelen hebt', vertelde hij aan Het Laatste Nieuws. "We hebben een goed scouting team en proberen op zoek te gaan naar spelers die toch een opportuniteit kunnen zijn."

"In een ideale wereld zijn dat spelers die ons op korte termijn iets kunnen bijbrengen, maar ook op langere termijn interessant kunnen zijn voor de club. In die optiek zijn we uitgekomen bij Ashimeru", vervolgde Verbeke. "Het is een jongen die op verschillende posities op het middenveld uit de voeten kan."

"Hij geeft vooral aanvallende impulsen. Verticaliteit, infiltratievermogen. Hij heeft ook een heel goede versnelling. Het belangrijkste was dat Ashimeru zelf veel zin had om naar Anderlecht te komen", besloot de technisch directeur van paars-wit.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws