Holzhauser kijkt uit naar Gouden Schoen: Gelukkig is dat niet mijn job

Holzhauser kijkt uit naar Gouden Schoen: "Gelukkig is dat niet mijn job"

10-01-2021 19:30 Laatste update: 19:37
3

Raphael Holzhauser is woensdag één van de grote kanshebbers voor de Gouden Schoen. De Oostenrijker blijft er rustig onder, al geniet hij wel van de appreciatie bij de pers.

"Ik ben heel trots dat mijn naam op die lijst met kanshebbers staat met Vanaken, Mercier, Refaelov… Allemaal uitstekende voetballers. Mijn favoriet? Moeilijk te zeggen. Gelukkig is dat niet mijn job. En als ik straks win, is dat ook een prijs van de ploeg. Zonder ploeg kan je niet scoren, zonder ploeg win je geen individuele trofeeën", benadrukt hij bij Gazet Van Antwerpen. 

Vier jaar geleden werd Holzhauser door een krant al verkozen tot Oostenrijks voetballer van het jaar. De Gouden Schoen is echter nog een pak prestigieuzer. "Het is altijd leuk om een individuele prijs te winnen. Zo’n persoonlijke bekroning geeft een boost, het motiveert om nog beter worden."

Door zijn fabelachtige traptechniek wordt Holzhauser al vergeleken met Kevin De Bruyne. "Wauw, dat is de eerste keer dat ik die vergelijking hoor", aldus Holzhauser. "Een heel groot compliment. Iedereen in de wereld kent De Bruyne. Zijn assists, die mooie goals… Alles wat hij doet, is top. Alleen is hij rechtsvoetig", lacht de Oostenrijker.