Rol van Vormer valt niet te onderschatten: Daarom kiezen Nederlanders voor Club

Rol van Vormer valt niet te onderschatten: "Daarom kiezen Nederlanders voor Club"

01-01-2021 23:45
44

De Nederlandse enclave bij Club Brugge is weer wat groter geworden, Bas Dost is al de derde Nederlander in de kern. Volgens Nederlander en oud-trainer Henk Houwaart mag de rol van Ruud Vormer daarin niet worden onderschat.

Club Brugge lijkt steeds meer oranje te kleuren, zeker nu dat ook Stefano Denswil waarschijnlijk nog een terugkeer waagt. Houwaart ziet alvast een verklaring voor de aantrekkingskracht van Club Brugge bij Nederlandse spelers. "De taal is natuurlijk het zelfde, en ook de West-Vlaamse nuchterheid spreekt aan", vertelt de oud-coach in Het Nieuwsblad. Houwaart ziet echter nog een reden waarom Club zo makkelijk Nederlanders weet te overtuigen.

"Je hebt bij Club natuurlijk ook Ruud Vormer rondlopen. Als die je dan een sms’je stuurt dat het er best gezellig is, dan raken anderen ook sneller overtuigd. Dan gaan ze liever naar Club dan pakweg Standard of Anderlecht. Daarbovenop zien ze ook nog eens het palmares van Vormer, dan wil zo een Dost dat waarschijnlijk ook wel", vervolgt de Nederlander.