Nmecha maakt indruk bij Anderlecht: “Dat zijn de twee beste aanvallers in de JPL”

Nmecha maakt indruk bij Anderlecht: “Dat zijn de twee beste aanvallers in de JPL”

29-12-2020 10:27
20

Nordin Jbari neemt de aanvallers van de Jupiler Pro League onder de loep tegenover Het Nieuwsblad en schuift Lukas Nmecha naar voren. De spits maakt veel indruk bij RSC Anderlecht.

Jbari vergelijkt de beste aanvallers van de Jupiler Pro League. “Het is moeilijk om spitsen met elkaar te vergelijken”, begint Jbari. “Elke aanvaller heeft zijn eigen profiel en ook elke ploeg speelt op een andere manier. Paul Onuachu en Thomas Henry zijn meer targetmannen dan hij. Maar ik zou Nmecha wel boven Henry plaatsen.”

“Voor mij zijn Onuachu en Nmecha op dit moment de beste twee aanvallers van de competitie. Waar ik hem zou plaatsen in vergelijking met andere ex-spitsen van Anderlecht? Voor mij leunt hij eerder aan bij het niveau van Tomasz Radzinski dan bij het niveau van Romelu Lukaku. Die is ten eerste nog veel sterker én hij scoort veel vlotter.”

Is Nmecha klaar voor de volgende stap? “Anderlecht huurt Nmecha dit seizoen van Manchester City, al ziet Jbari hem nog niet meteen de stap naar de Premier League zetten. “Ik zie hem op termijn eerder in Duitsland dan in Engeland spelen. Volgens mij is de Bundesliga hem op het lijf geschreven. Daar zal hij zijn snelheid perfect kunnen uitspelen.”